John-Grootjen-Houten-Vloeren-Amsterdam-Franse-Multiplank

Samengestelde vloerdelen

Samengestelde vloeren bestaan uit een dragende laag waarop een massief houten toplaag is verlijmd.

Door de gelaagdheid van de delen is de neiging tot werking vele malen kleiner dan bij massief hout. De dikte van de aanwezige toplaag is bij deze vloeren bepalend voor de levensduur en varieert van 3 tot 6 mm. Een toplaag van gemiddeld 4 mm is onder goede omstandigheden goed voor tenminste 30 jaar of langer. Dit type vloer leent zich goed om zwevend gelegd te worden, maar ook vast verlijmd en op een dekvloer met vloerverwarming een uitstekende keuze.

Multiplanken
Opgebouwd uit hout, op elkaar verlijmde lagen berken multiplex als drager met een toplaag van eiken of andere houtsoorten. De dikte van de toplaag variëert van 3 tot 6 mm. Onze eiken multiplanken vloerdelen zijn Frans of Oost-Europees van origine.

Lamelplanken
Ook opgebouwd uit hout, met tussen de lagen van de drager kwartiers gezaagde strookjes grenenhout, voorzien van een 4 mm dikke toplaag. Altijd voorbehandeld en klaar voor gebruik. De herkomst van het hout is Oost-Europees.

Delen met een klikverbinding
Dit betreft planken met een toplaag van zogeheten edelhout en een laag hdf en/of grenen qua drager voor de 3.5 mm dikke toplaag eiken of andere houtsoorten waaronder bijvoorbeeld accacia, merbau, beuken, white maple (Canadees esdoorn) of essen. Altijd voorbehandeld en klaar voor gebruik. De oorsprong van de toplaag van het hout hangt af van het groeigebied en varieert van Noord- en Zuid-Amerika tot Oostelijk- en West- Europa. De assemblage van deze planken met kliksysteem vindt plaats in Duitsland. Zeer geschikt voor de handige doe-het-zelver is deze vloer ook nog eens demontabel en opnieuw legbaar.