John-Grootjen-Houten-Vloeren-Amsterdam-PEFC-en-FSC-gecertificeerd

PEFC en FSC gecertificeerd

Onze verbondenheid met hout is zo oud als de mensheid en is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Wij, als aanbieder van houten vloeren dragen bij via een goed en verantwoordelijk aanbod.

Bijdragen via een goed en verantwoordelijk aanbod
Hout is overal om ons heen, als bouwmateriaal, meubelstuk, muziekinstrument, speelgoed en natuurlijk als vloer. Een houten vloer is gezond om op te leven en in tegenstelling tot moderne vloeren van kunststof en daarmee samenhangende chemische processen is hout vrij van emissies.

De vloeren die we aanbieden zijn afkomstig uit Europa: van de beheerde bossen waar het hout vandaan komt tot aan de fabricage en het vloerdeel.

Lagere milieubelasting (footprint)
In ons assortiment is géén van onze vloeren afkomstig uit Azie, waarmee een enorme milieubelasting of zogeheten footprint voorkomen wordt.
Door de globalisering komen er houtsoorten naar Nederland afkomstig uit bijvoorbeeld Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. De vloeren die daarmee tot stand komen worden door ons alleen aangeboden als dat op een verantwoorde wijze gebeurt. We gaan na waar het ruwe hout vandaan komt en waar het tot vloerdeel vermaakt wordt, gewoon door dit simpelweg na te gaan bij de leverancier. Wanneer we erachter staan verkopen we het, anders niet.

FSC- en PEFC gecertificeerd
Daarbij passend is onze deelname aan de FSC- en PEFC gecertificeerde schakeling van bedrijven en heeft u als consument de geruststelling dat uw houten vloer een verstandige keuze is.